Rusaliile

Anul trecut(2009) a aparut la editura Agaton cartea Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul ce contine scrieri inedite ale Parintelui Arsenie Boca.

Capitolul „Lupta duhovnicesca” se deschide cu un cuvant despre Rusalii, cuvant extrem de important pentru o mai buna intelegere si traire a sarbatorii Pogorarea Duhului Sfant, mai ales in contextul vietii noastre, in care suntem bombardati de tot felul de duhuri, de cele mai multe ori neortodoxe.

Altfel, Parintele vorbeste despre importanta controlarii duhurilor :” Acum, fratilor, controlati-va, daca vreti sa cunoasteti daca mai este Duhul Sfant in voi sau este duhul fricii- care nu-i a lui Dumnezeu”, dar si despre marturisirea Duhului. ” Bagati de seama caci sunt doua duhuri: Duhul lui Dumnezeu si duhul satanei, duhul mandriei care te ridica impotriva lui Dumnezeu. Daca omul nu baga de seama, se intampla ca la gradina: se umple de maracini, se umple de pacate. Si atunci, bietul om incepe sa se imbolnaveasca la suflet, la minte, se apropie de doaga nebuniei: Asta-i < binefacerea > pe care ti-o dau pacatele!”.

In Cuvinte vii (cartea ce cuprinde predicile Parintelui Arsenie Boca) Parintele vorbeste despre acest mare praznic: „… ziua Pogorarii Duhului Sfant mai insemneaza si iesirea omului din omenesc si frica, in dumnezeiesc si senin dumnezeiesc. (…) Duhul Sfant, prin pogorarea Sa a sters frica din fire”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: